Sesiune de Comunicări Științifice

You are currently viewing Sesiune de Comunicări Științifice

Sesiune de Comunicări Științifice

  • Post category:Activitate

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Sesiune de Comunicări Științifice
6 aprilie 2024

ACADEMIC MENTORING FOR THE INTERNATIONAL DISSEMINATION OF ROMANIAN STUDIES

STUR & AD.AUGUSTA
Ovidius University of Constanta

 

            Centrul de Cercetare și Dezvoltare Profesională Studiile Românești în Context Internațional (STUR), care funcționează în Universitatea Ovidius din Constanța din anul 2011, împreună cu experți din cadrul proiectului: Înființarea și dezvoltarea CENTRULUI REGIONAL SUD-EST PENTRU ORIENTAREA ÎN CARIERA DE CERCETĂTOR – AD. AUGUSTA – cod 2/16.11.2022, Finanțat prin  Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel nr. PNRR-III-C9-2022-I10 au organizat în data de 6 aprilie 2024 o sesiune on-line de comunicări științifice pentru doctoranzii și masteranzii domeniului Filologie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

           Sesiunea de comunicări științifice a fost moderată de către doamna Prof. univ. dr. habil. Marina Cap-Bun, Expert de consiliere în cariera de cercetător și Directorul Școlii Doctorale de Științe Umaniste, și de doamna Prof. univ. dr. Rodica Enache, Coordonator al activităților de consiliere avansată pentru cariera de cercetător științific.

           Pe parcursul câtorva luni, masteranzii și doctoranzii au participat la diverse activități de consiliere pentru cariera de cercetător științific, activități de mentorat și de instruire personalizată în bunele practici în cercetarea științifică (scrierea de articole științifice și proiecte de cercetare științifică) în domeniul Filologie, coordonați de doamna Prof. univ. dr. habil. Marina Cap-Bun, rezultatele cercetărilor au fost prezentate în cadrul sesiunii de comunicări științifice.

           Dintre doctoranzii care și-au prezentat rezultatele cercetărilor și titlurile comunicărilor științifice menționăm:

Ø  Drd. Ana-Maria Popescu (Popa) – „Legături enunțiative în Ab Urbe Condita”

Ø  Drd. Liana Robu (Macovei) – „Actele de vorbire în discursul marinei militare române”

Ø  Drd. Anca-Andreea Andrei (Simion) – „Spațiul doctoral contemporan. Practici discursive formale și informale ale cercetătorilor debutanți”

Ø   Drd. Cristina Muṣat – „Panteonul patrioților”

Ø  Drd. Elisabeta Șerban – „Conceptul de pneumă fantastică în Antichitate”

         Cele mai bune lucrări științifice vor fi publicate și prezentate la conferințe, contribuind esențial la dezvoltarea și creșterea vizibilității studiilor românești, atât la nivel național cât și internațional.

––

Proiectul „Înființarea și dezvoltarea Centrului Regional Sud-Est pentru orientarea în cariera de cercetător – AD. AUGUSTA” (cod 2/16.11.2022) este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (Investiția 10. Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM – Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării).

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României!”

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

https://mfe.gov.ro/pnrr/           https://www.facebook.com/PNRROficial/

Distribuie acest articol