Eveniment comun de promovare a activităților rețelei de centre de orientare în cariera de cercetător

You are currently viewing Eveniment comun de promovare a activităților rețelei de centre de orientare în cariera de cercetător

Eveniment comun de promovare a activităților rețelei de centre de orientare în cariera de cercetător

  • Post category:Activitate

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Eveniment comun de promovare a activităților rețelei de centre de orientare în cariera de cercetător

 

În data de 26 martie 2024, începând cu orele 16:00 s-a desfășurat activitatea PROMOVAREA ACTIVITĂȚILOR REȚELEI CENTRELOR DE ORIENTARE ÎN CARIERA DE CERCETĂTOR ȘI SCHIMBURI DE BUNE PRACTICI, din cadrul acțiunilor privind evenimente comune de promovare a activităților rețelei de centre de orientare în cariera de cercetător din cadrul INVESTIȚIEI I10: “Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM” finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență apel nr. PNRR-III-C9-2022-I10, prin intermediul platformei zoom.

La întrunire au participat universități partenere: Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Craiova și Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Evenimentul online a întrunit 59 de colegi: manageri și membri de proiect, dar și studenți, masteranzi, doctoranzi și cercetători științifici din grupurile țintă. Au avut loc următoarele prezentări:

  1. Cuvânt introductiv al managerilor de proiecte (Constanța, Suceava, Târgoviște, Timișoara)
  2. Consilierea vocațională pentru cariera de cercetător științific. Prof. univ. dr. Rodica Gabriela Enache
  3. Mentoratul academic în cadrul proiectului AD.AUGUSTA şi impactul lui asupra internaţionalizării Studiilor Româneşti. Prof. univ. dr. Marina Cap-Bun
  4. Social Media Policy susținută de Loredana Bertișan Pop de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  5. Nevoile de orientare în cariera de cercetător – studiu realizat pe un grup țintă reprezentat de doctoranzi prezentat de Raiu Sergiu Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
  6. Centrul de networking și dezvoltare a carierei în cercetare în Regiunea Sud Est Muntenia prezentată de Ionițescu Sorin Universitatea „Valahia” din Târgoviște
  7. Sesiune de întrebări și răspunsuri
  8. Discuții libere

Au fost discutate aspecte privind bunele practici în diseminarea informațiilor privind Rețeaua de centre de orientare în cariera de cercetător și organizarea unor evenimente în sprijinul accesului cercetătorilor științifici la noile tehnologii. A fost recomandată pentru cercetători consultarea platformei EURAXESS care susține interacțiunea dintre cercetători, antreprenori, universități și mediul de afaceri.

––

Proiectul „Înființarea și dezvoltarea Centrului Regional Sud-Est pentru orientarea în cariera de cercetător – AD. AUGUSTA” (cod 2/16.11.2022) este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (Investiția 10. Înființarea și susținerea financiară a unei rețele naționale de opt centre regionale de orientare în carieră ca parte a ERA TALENT PLATFORM – Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării).

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României!”

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

https://mfe.gov.ro/pnrr/           https://www.facebook.com/PNRROficial/

Distribuie acest articol